Pirmoji pirmų klasių projekto „Epochų ratu“ diena

Pirmoji pirmų klasių projekto „Epochų ratu“ diena

Štai ir atėjo vasaris, o kartu su juo į Vilniaus Užupio gimnaziją – projektas „Epochų Ratu“. Kasmetinis projektas šiais metais švenčia jau 13-ąjį gimtadienį. Turbūt klausiate, kodėl gimtadienį? O atsakymas labai paprastas, nes mokiniams tai didžiausia šventė! Šiandieną projektas tik įgauna pagreitį, tačiau pirmokai nusiteikę darbingai, nors ir susiduria su pirmaisiais sunkumais – kai kurie skundžiasi laiko stoka, bijo nespėti pabaigti pradėto darbo, kiti baiminasi dėl komandos pasyvumo, mat kai kurie dar nepradėjo dirbti, tačiau pozityvas galų galiausiai nugali negatyvą ir komandos nepasiduoda. Tuo tarpu mokytojai mėgaujasi matydami nuostabų mokinių entuziazmą kūrybiškumą ir darbštumą! Mokykloje verda tikra kūrybiškumo sriuba, klasės dalinasi idėjomis, padeda vieni kitiems. Tačiau mokykloje dirba ne visi – komandos, atsakingos už video filmuko sukūrimą, išėjo į patį Vilniaus centrą filmuoti vaizdų, reikalingų jų temai atskleisti. Vieni kuria istoriją apie Gedimino kalną, kiti – apie Vilniaus legendas ir padavimus, tad tikimės, kad rezultatas bus puikus! Štai taip ir praėjo pirmoji „Epochų Ratu” projekto diena, visi kupini idėjų ir nepamirštamų įspūdžių dirbs dar dvi dienas iki vasario 3-sios, na o penktadienį savo darbus pristatys prieš visą mokyklą, kuomet juos vertins mokyklos komisija. Kaip jiems seksis kitas dienas, sužinosite jau netrukus.

Interviu su matematikos mokytoja Daiva Kavaliūniene: projektas – tai būdas pažinti vienas kitą ir Vilnių iš naujo

Kiek laiko dalyvaujat šiame projekte?

Projektas vyksta 13 metai, tai tiek ir dalyvauju.

Kokios jūsų nuotaikos prasidėjus projektui?

Kadangi mano auklėtiniai pirmokai, šiek tiek buvo nerimo, ar viskas jiems aišku, ar viską supranta, tačiau baimė išnyko, pamačius jų entuziazmą bei nusiteikimą darbui.

Kokie jūsų lūkesčiai projekto atžvilgiu?

Tikiuosi, kad mokiniai labiau įsigilins į mūsų gimtojo Vilniaus istoriją, kad projektu metu pirmokai, susibūrę bendrai veiklai, dar labiau pažins vienas kitą.

Kaip sekasi dirbti jūsų auklėtiniams, ar teko susidurti su nesklandumais?

Iš jų nusiteikimo ir pasiruošimo darbui matau, jog viskas vyksta sklandžiai.

Ar jums patinka šis projektas, galbūt ką nors keistumėt?

Kadangi tai integruotas projektas, esu patenkinta, jog dalykų integracija bei interaktyvi veikla vyksta ne tik per pamokas.

Ar esate patenkinta projekto evoliucija, mat kiekvienais metais projektas su savimi atsineša naujovių?

Po projekto su kolegomis bei mokiniais visuomet aptariame projekto privalumus ir trūkumus bei tobuliname jį iki kitų metų.

Kaip mokytojai apskritai jaučiasi projekto metu, ar nestinga darbo, ar mokiniai drąsiai prašo pagalbos jei tokios reikia?

Darbo tikrai nestinga, mokiniai drąsiai kreipiasi pagalbos, tad turime veiklos konsultuodami ne tik savo auklėtinius, bet ir kitų klasių mokinius.

Ko palinkėtumėt mokiniams, dirbantiems prie savo projektų?

Palinkėčiau smalsumo, kūrybiškumo, gero laiko drauge atrandant Vilnių iš naujo. Marius Vanagas, 1E

Komentarai išjungti.