Trečioji antrokų projekto ,,Epochų ratu“ diena

Trečioji antrokų projekto ,,Epochų ratu“ diena

Šiandien – projektų pristatymo diena. Renginio aktų salėje vedėjai visus pasveikino labai šiltomis nuotaikomis, pradėdami eilėmis ir palinkėdami sėkmės. Apžvelkime, kaip sekėsi klasėms pristatyti savo darbus.

                      2B klasė pristatė ,,Dailė ir Muzika epochų kaitoje“ temą. Temos pateikties grupelė mus supažindino su epochomis, kurios keitė Vilnių. Papasakojo apie muzikos laikotarpius ir kaitą, taip pat apie bažnyčias, dailę, apibūdino kiekvienos epochos bruožus bei pateikė pavyzdžius.  Knygos puslapiai padarė vinilines plokšteles, kuriose pavaizduoti keturi bažnytinės dailes paveikslai, o kitoje pavaizduoti viduramžiai, Birutė, Katekizmas ir daina ,,Trys milijonai“. Erdvinis modelis atrodė nepakartojančiai. Viena originamliausių idėjų buvo meninės nuotraukos, panaudojant veidrodinį atspindį. Šios klasės filmukas buvo pateiktas ,,Gustavo enciklopedijos“ formatu ir drąsiai galima būtų teigti, kad idėja išpildyta nuostabiai.

                      2C klasė pristatė temą ,,Karjeros keliu po Vilnių”. Manau, tikrai svarbu žinoti, kaip kito darbai ir amatai Vilniuje per skirtingus amžius, o temos pateiktį pristatantys vaikinai puikiai mus ir supažindino su tuo. O juk ir ne vienas iš mūsų jau pradėjo mąstyti, ką studijuoti. Todėl mums visiems tikrai labai pasisekė, kad buvom supažindinti su studijų galimybėmis. Erdvinis modelis buvo Vilniaus Universiteto bibliotekos pastatas. Meninėje nuotraukoje buvo pavaizduotas VU. Reklama apie Vilnių buvo pateikta labai žaismingai ir daugumai buvo sunku atsilaikyti nesijuokus.

                      2D klasė mums leido pažinti temą ,,Vilnius daugiakultūrinis miestas“. Temos pateiktis leido mums susipažinti su Vilniuje dominuojančiomis kultūromis. Paminėjo ir žydų kultūrą, ir musulmonų, ir katalikų. Papasakojo apie bažnyčias bei jų istorijas. Komikso grupė sukūrė mitą apie žydų tautą. Pristatyme buvo sujungtos net trys muzikos rūšys: liaudies daina, elektroninė muzika ir repas.

                      2E pateikė temą ,,Nuo sostapilio iki moderniosios Europos sostinės (10 reikšmingiausių Lietuvai sprendimų, padarytų Vilnuje)“. Ši klasė pristatė Gedimino laiškus, Magdeburgo teisę, pirmąją mokyklą prie Vilniaus Katedros, Vilniaus-Radomo sutartį. Papasakojo apie Vilniaus universitetą. Temos pateikty buvo paminėtos ir svarbios datos Lietuvos valstybės istorijoje. Knygos puslapiai pristatė Lietuvos nepriklausomybės temą. Komiksas taip pat kalbėjo apie nepriklausomybės kovas. Reklamoje išvydome Vilniaus Katedrą ir išgirdome jos istoriją, taip pat apie Gedimino bokštą. Ši netgi paruošė mini spektaklį apie pirmąją Vilniaus spaustuvę.

                      2A pasirodė paskutinioji, jos tema ,,Dingęs Vilnius“. Teko pakalbėti su klasės draugais, kad iškilo nemažai sunkumų surasti tuos dingusius objektus, bet jiems pavyko ši užduotis , todėl buvome salėje supažindinti su 10 objektų, kurie Vilniuje išnykę arba gerokai pakitę. Išties puikus šios klasės reklaminis filmukas, esu įsitikinusi, kad tai pamatę užsieniečiai tikrai apsilankytų mūsų mieste. Filmas apie dingusį Vilnių buvo labai įdomus, puikiai pateiktas Vilnius seniau ir Vilnius dabar. Klasė pasirodė išties šauniai.

                      Ačiū visiems mokiniams už nuostabius darbus ir patirtis juos stebint, suteiktas galimybes susipažinti su mūsų Vilniumi iš naujo. Iki kitų metų!

Martyna Jasulaitytė, 2A

Komentarai išjungti.