Antroji trečiokų projekto „Epochų ratu“ diena

Antroji trečiokų projekto „Epochų ratu“ diena

Štai ir prasidėjo antroji projekto diena. Ji šiek tiek skiriasi nuo pirmosios ir kiekvienam mokiniui yra kitokia. Vieni ilsisi, viską atlikę jau vakar, antri užbaiginėja ar tobulina jau padarytus darbus, na, o treti yra apimti lengvo streso, nes darbo liko daug, o laiko – ne per daugiausia. Eikime pasižiūrėti, kaip sekasi trečiokams gimnazistams. Agnė iš 3B dalinasi pozityviu požiūriu, nors vakar sekėsi ne kaip, šiandien viskas krypsta į gerąją pusę. Kadangi 3B klasės projekto tema „Vilnius – universitetų miestas“, ji su draugu jungia Gedimino technikos universiteto aprašymą su meniniu pateikimu. Skamba kai iššūkis, bet ji nusiteikusi puikiai! 3B filmukas yra daromas su labai originalia idėja. Austėja, Mantė bei Kamilė įkūnija veikėjus iš skirtingų epochų, kurie susiję su Vilniaus universitetu, ir pasakoja jų ryšį su miestu bei mokslu. Judėkime prie 3D. Klasės tema – „Senamiestis, naujamiestis ir mikrorajonai – 10 urbanistinių idėjų“. Kristijonas su draugu daro komiksą, apie Antakalnio pastatą su šiurpia praeitimi. Jie šią idėją jau buvo sugalvoję prieš pasiskirstydami veiklomis, taigi jiems ją įgyvendinti yra lengva, paprasta ir įdomu. 3C mokinės: Marija, Arina, Vaiva, Skaistė, iš kartono daro sovietinį daugiabutį. Šios klasės tema yra „Nuo sostapilio iki modernios Europos sostinės“, taigi jų darbas reprezentuoja Vilniaus istorijos laikotarpį, kuris yra palikęs daug atsiminimų. Šią nuostabią idėja įgyvendinti joms sekasi sklandžiai, kadangi komanda dirba išvien, rytoj pamatysime stulbinantį rezultatą. 3E mokiniams teko sunkoka tema – „Vilnius Romantizmo literatūroje“. Gabrielė, Beatričė, Brigita ir Erika mums pateiks Vilniaus peizažo ir patriotizmo aspektų, kurie atspindi Vilnių romantizmo literatūroje. Taigi, matome, kad mokiniai kupini originalių idėjų, kurių nebijo įgyvendinti, kurių rezultatus galėsime išvysti rytoj.

Interviu su Vilniaus Užupio gimnazijos prezidente Karolina Ingelevič: mokiniai turėtų labiau suartėti su Vilniumi

Kadangi esi tikra vilnietė, ar planuoji švęsti sostinės jubiliejų?

Taip. Savaitgalį vyks „Sumenėk“, tai projektas, kuriuo metu vienu nemokamu autobusu gali nuvažiuoti į keliasdešimt šiuolaikinio meno galerijų, taigi planuoju paminėti Vilniaus gimtadienį lankydama Vilniaus muziejus. Taip labiau susipažinsiu su Vilniaus kultūra ar istorija.

Ką manai apie šių metų temą? Ar manai, jog gimnazistams šių metų projektas paliks žinių ar tam tikrų įgūdžių žymę?

Aš manau, kad ši tema labai svarbi. Mokiniai turės galimybę labiau susipažinti su Vilniumi, jo istorija, o gal netgi atrasti kitokį požiūrį į savo miestą. Ar paliks gilią žymią, labai priklauso nuo kiekvieno mokinio. Jei žmogus dirba stropiai ir atsakingai, tokiu atveju, taip, ryšys su Vilniumi sustiprės.

Kokie yra tavo, kaip mokyklos prezidentė, lūkesčiai ir dėl savo veiklos, ir dėl kitų mokinių?

Pačios lūkesčiai būtų įgyti naujų žinių, o iš kitų mokinių tikiuosi to paties bei norėčiau, jog jie atrastų norą labiau suartėti su Vilniumi. Daug jaunimo laukia, kol galės išvažiuoti iš čia į užsienio šalį, todėl noriu, kad daugiau žmonių pamatytų Vilniaus grožį. Kalbant apie pristatymus, norėtųsi balanso tarp gilių, naudingų žinių pateikimo bei lengvo humoro. Gražus, gilus pristatymas ir nebanalus juokas patiks, manau, ir publikai, ir man.

Kokių turėtum patarimų, mokiniams, darantiems projektą?

Patarčiau susidaryti veiksmų planą, kaip, ką jie nori daryti. Darbo neatidėlioti, kad turėtų laiko patikrinti klaidas, jas pataisyti ar kitaip patobulinti darbą.

Monika Valavičiūtė, 3B

Komentarai išjungti.