Antroji antrokų projekto ,,Epochų ratu” diena

Antroji antrokų projekto ,,Epochų ratu” diena

Šiandien antroji projekto diena, tad visų klasių darbai jau turėtų būti įpusėję ir pabaigiami. Pabandžiau pasidomėti 2A klasės darbų tikslais, pasisekimais, galutiniais rezultatais. Temos pateikčiai ruošiamos skaidrės, skaitomos knygos ir detaliai aprašomi dingę Vilniaus oblektai. Kita grupelė yra atsakinga už knygos puslapius. Jų užduotis buvo nupiešti vinilinę plokštelę. Vienoje jos pusėje dingusį objektą, o kitoje jį aprašyti. Merginoms užduotis tikrai pavyko ir jau rytoj tai pamatys kitos klasės. Aplankiau ir 2B klasę. Pakalbinau filmuko kūrimo grupę. Filmukas daromas Gustavo enciklopedijos formatu ir tikslas palyginti skirtingus amžius ir pokytį tarp jų. Grupė paminėjo, kad dar liko nemažai darbo: nufilmuoti ir sumontuoti, bet visi ryžtingai nusiteikę ir tikrai atliks užduotį nepriekaištingai. Pakalbinau ir 2C. Knygos puslapių kūrimo grupelė rašo apie mokyklas, nupiešia jų herbus. Minėjo, kad darbo dar nemažai liko, tad net kalbėdamos merginos nestabdė darbo tempo. Erdvinio maketo grupė daro Vilniaus universiteto bibliotekos (Saulėteky) maketą. Šiam darbui labai daug tenka skaičiuoti, matmenis tenka spėti apytiksliai. Nemažai dar liko padirbėti, bet darbas tikrai bus padarytas. 2D kasė darniai dirba. Pakalbinau knygos puslapius darančią grupelę. Ji vaizduoja daugiakultūrį Vilnių ir darbai beveik baigti. Komikso grupelė daro komiksą apie žydų tautą. Viskas nupiešta, beliko šiek tiek aprašyti. 2E klasėje yra kuriamas spektaklis apie pirmosios spaustuvės įkūrimą. Bus panaudoti senoviniai rūbai. Viskas baigta, beliko šlifuoti. Taip pat klasėje daromas Europos bokšto maketas. Didžioji dalis darbo jau atlikta, beliko nudažyti ir pridėti porą detalių. Taigi, darbai vyksta sklandžiai – labai laukiame rytdienos finišo – darbų pristatymo aktų salėje.

Interviu su pagrindine projekto kuratore ir matematikos mokytoja Sandra Ramanauskiene: projektas visiems leis pažinti Vilnių plačiau

Kokios nuotaikos šiais metais projekto metu?

Darbinės… (Juokiasi.)

Kokių lūkesčių turite iš mokinių?                      

Aš pati visą projektą kuruoju. Man patinka šitas projektas, bet kelia nemažai iššūkių. Man smagu stebėti mokinių darbus ir kaip jie dirba. Ir kai kurios veiklos leidžia mokiniams labai atsiskleisti. Matau, kad vaikai įsijautę į erdvinio modelio kūrimą. Turėtų įspūdingai atrodyti. Pati esu atsakinga už pateiktis, tai mokiniai labai konsultuojasi ir nori atlikti kokybiškai. Suteikia vilties, kad bus įdomūs ir gražūs darbai ir pristatymai.

Kadangi temos susijusios su Vilniumi, ar pati domitės juo ir gerai pažįstat mūsų miestą?

Gyvenu nuo studentavimo laikų. Net dvidešimt du metus esu vilnietė. Labai myliu savo miestą ir juo labai grožiuosi. Bet turbūt tikrai ne viską žinau ir esu mačiusi, tad, manau, projektas ne tik man, bet ir visiems leis pažinti Vilnių plačiau.

Šie metai ypatingi, nes Vilniui 700 metų. Ar šventėte ar švęsite mūsų miesto gimtadienį? Jei taip, kaip planuojate?

Jau švenčiau tikrąją dieną, sausio 25-ąją. Buvau koncerte, kurį organizavo Vilniaus savivaldybė, aplankiau šviesų  festivalio objektus. Manau, projektas vainikuos šį šventinį laikotarpį.

Ar džiaugiatės turėdama galimybę stebėti ir pagelbėti šio projekto metu?

Taip.

Ko palinkėtumėte mokiniams šiandien ir rytoj?

Palinkėčiau neprarasti vilties. Visada manau, kad rezultatas bus geras. Tikrai ką nors svarbaus išsinešam iš to projekto, nors ir būna sunku vieną ar kitą veiklą atlikti.

Martyna Jasulaitytė, 2A

Komentarai išjungti.